maandag 29 mei 2017

Vogels deel I

Galati - Somova
Afstand 78,1 km
Hoogtemeters: 990 meter

Ik schreef al eerder dat ik graag een dichter had willen zijn (om Lviv eer aan te doen) maar er zijn nog zo veel meer kwaliteiten die ik graag in mijn bezit zou hebben. Bijvoorbeeld fotograferen. De afgelopen weken heb ik ook verlangd naar meer kennis over vogels. Ik zie prachtige mooie en aparte vogels onderweg maar ik kom niet verder dan "kijk! een mooie vogel" of "kijk! een roofvogel" of "kijk! een witte vogel". 

Er is wel een aantal vogels die me is opgevallen:

1. De Ooijevaar
En dat komt niet omdat ik gepreoccupeerd ben met ooijevaars ;) Vandaag zagen we ze in een groepje door de lucht zweven, geweldig!
Ze zijn hier in overvloed aanwezig. Alleen vandaag al heb ik deze vastgelegd:

 

2. De Koekoek
De Oekraïense koekoek of de Roemeense koekoek (niet te verwarren met de Mechelse Koekoek ;)) is overal aanwezig! Waar we ook picknicken, we horen altijd de koekoek. Klaaske merkt hem ook elke keer weer op wat wij voor ons stadsmeisje erg leuk vinden. We horen hem wel maar zien hem nooit. 

3. De zwaluw
Vooral opvallend als er een nestje op ons balkon zit:
 

4. De kraai, of eigenlijk de kraaien. 
Wat een oorverdovend geluid kunnen die beesten met zn allen tegelijk maken!

Tja en dan denk ik dus al een zilver reiger en een ijsvogel te hebben gespot maar aangezien mijn ornithologische kennis echt nihil is zou t ook zo maar niet waar kunnen zijn. 

Dan de tocht van vandaag:

Die begint met met een pont de Donau over: 
 
We ontmoeten Roemeense "wielrenners" die tijdens onze overtocht ietwat negatief zijn over hun eigen land (veel corruptie en armoede) maar waar we zeker even leuk mee staan te praten! 

De weg (E87) is echt heel goed te doen, het is totaal geen snelweg en onze medeweggebruikers lijken goed rekening met ons te houden. 

Aart heeft gelijk gekregen, wij vonden de klimmetjes echter goed te doen al zat t venijn absoluut in de staart:

 

Na bijna 80 km komen we aan in ons prachtige resort aan het water! De lodges hebben een geweldig uitzicht en ik waan me (na Toscane en Schotland) even aan de Chobe rivier in Botswana, alleen dit is het begin van de delta van de Donau. Morgen gaan we een tocht maken over die Delta, een geliefde plek van "groot-spotters" (van vogels) dus daarom morgen deel II van de Vogels ;)

 

2 opmerkingen:

  1. hoe smaken de eieren van de Oekraïense koekoek? Die van de Mechelse Koekoek zijn natuurlijk niet te versmaden ;-D)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geen idee! Maar als je toch graag een keer een koekoek wilt proberen dan geef ik je hier een goede kans Peter! ;)

      Verwijderen