zondag 28 mei 2017

An die schönen blauen Donau

Oancea - Galati
Afstand: 58,3 km

Een journalist uit Horodenka heeft ons gevonden op deze blog, heeft contact met me gezocht en een artikel geschreven over wat ons is opgevallen aan Oekraïne! Met Google translate kom je wel ;) 

 

Zo, even weer terug met de voeten op de pedalen; Het ontbijt is bijzonder, beetje oud brood en hele dikke plakken spek die voor ham moeten doorgaan. We merken op dat we zo langzamerhand ons vertrouwde (Hollandse) ontbijt beginnen te missen. De gastvrouw heeft onze was gedaan en een lunchpakket samengesteld dus meer dan tevreden vertrekken we. 

 
(Ons pension)

De omgeving begint een beetje te veranderen al zien we nog steeds veel paarden, mooiere waterputten dan gisteren en weer heel veel, ja wat zijn het? kapelletjes langs de weg: 


 
 

We gaan als de brandweer, om 13u staan we voor ons hotel; totaal niet wat we hadden verwacht dus we annuleren snel onze reservering en fietsen door de stad naar de over van de Donau. Daar vinden we een ander hotel met prachtig uitzicht: Belvedère. 

Over Galati kan ik zeggen dat t niet voor niks niet in de Lonely Planet staat. De Donau is prachtig maar de stad is lelijk. Wat heeft t communisme en de dictatuur toch veel verpest hier! We hadden bedacht dat t best leuk zou zijn om per boot naar Tulcea te reizen maar ondanks dat dit op internet wordt aangekondigd lijkt dit voor ons nu niet te organiseren. Dan maar op de fiets, moeten we wel de mogelijk drukke E87 nemen...
En dan gebeurt er iets waar ik weer níet over uit kan, al googelend kom ik op de Limes route, een fietsroute langs de noordelijke grens van het voormalig Romeinse rijk. De route is in drie boekjes verkrijgbaar (a la "fietsen naar Praag") en het derde deel is vanaf t noorden van Roemenië zo'n beetje exact onze route. Als je dan vervolgens googelt op "Limes route Galati" dan kom je op een tig aantal weblogs van mensen die t zelfde hebben gedaan als wij nu doen (niet uniek dus) en volgens ene Aart staat ons morgen best nog wel wat klimmetjes te wachten. We gaan t zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten