dinsdag 23 mei 2017

Iasi

Lungani - Iasi
Afstand: 59,1 km

 

Gisteren was ik natuurlijk al uitgelaten enthousiast over Lungani en ons pension en dat zijn we vandaag nog steeds. Wat een lieve mensen en wat een plekje op t platteland om uit een nachtje goed uit te rusten!

Na een zeer uitgebreid ontbijt vertrekken we en nemen we 180 graden de verkeerde richting, zeg maar even 3 km infietsen voor dat we dit dal uitklimmen. 

We komen prachtige dorpjes en meertjes tegen maar geen supermarkt. Gelukkig hadden we nog wat noodvoorraad en hebben we uiteindelijk genoeg brandstof om Iasi te bereiken. 

 
   

Om 15.00 bereiken we de stad, klein stukje over een drukke weg maar hoe dichter je bij de stad komt hoe beter dat te doen is. Ik navigeer Ayso (zoals gebruikelijk) door de drukke straten naar ons hotel, Unirea. We ploffen onze spullen in onze kamer (10e verdieping), nemen een douche en gaan dan het terras op:

 
Ayso aan z'n eerste campari van dit jaar, ik aan de cola zero (is schaars hier in Roemenië) en een perensap voor Klaaske. We hebben het ultieme vakantie gevoel al een tijdje te pakken door het mooie weer en de geweldige omgeving. 

Dan verkennen we alvast deze derde stad (qua grootte) van Roemenië:

 

Morgen zullen we nog een dag rust nemen alvorens we  verder richting het zuiden fietsen!

1 opmerking:

  1. Het wordt hoog tijd voor een reactie, vinden wij. Dankzij jullie blog krijgen we een indruk van Roemenië, een land waar we weinig van weten, maar dat onverwacht mooi is. Primitief en modern naast elkaar, en vooral aardige mensen. Blijf genieten; wij blijven jullie volgen.
    P&M

    BeantwoordenVerwijderen