zaterdag 27 mei 2017

Keuzes, keuzes en nog eens keuzes

Barlad - Oancea
Afstand: 79,2 km

Als je rond reist dan sta je elke dag weer voor veel keuzes. Welke route, welke weg, zou die vlak zijn, is ie wel van asfalt, waar gaan we slapen, waar gaan we picknicken en zo kan ik wel even doorgaan. 

Het liefst willen in één rechte lijn van Barlad naar Galati, een stad aan de Donau. Maar we kunnen geen hotel vinden op deze rechte lijn. Alle websites struinen we af en uiteindelijk komen we op een pension kats tegen de Moldavische grens aan. Dat komt nog wel t dichts bij onze wens dus we bellen ze op, vragen of ze open zijn (want na een dag fietsen bij een dicht pension aankomen kan écht niet), dat zijn ze en zo kiezen we voor de route langs deze grens. 

Helaas geen ontbijt bij ons pension vanochtend, "sorry boss says kitchen closed today". Dit is de allereerste keer dat er echt niks te regelen valt (nadat ook onze was ook al niet geregeld kon worden, grrr). We rijden Barlad binnen en bij elk bakkertje en/of terras moeten we kiezen of we deze kans nu pakken of dat er nog iets leukers voorbij gaat komen. Het zou zo jammer zijn als je ergens besluit te stoppen terwijl er een paar meter verderop het perfecte tentje is. Maar het idee van een croissanterie in Barlad laten we snel varen, we kopen bij een bakker wat broodjes, halen een kop koffie uit de automaat en dat eten we, zittend op de stoep voor de bakkerij op, ik voel me bijna een zwerver en ik betwijfel of dit nou wel de beste optie was...

De eerste 20 km van vandaag bestempelen we als de makkelijkste tot nu toe, geen wind, vlak en asfalt! 

 

Maar aan al het goede komt een einde.  
1. We gaan weer stijgen
2. Het asfalt houdt een keer weer op

 

3. De wind neemt toe en komt precies van de verkeerde kant. 

Maar gelukkig komt aan dit alles ook weer een einde en stoempen we de laatste km's alsof t niks is! Bíjna 80 km gefietst vandaag. Weer een flink stuk dichter bij de Zwarte Zee, waar we echt heel erg naar uitkijken, hoe mooi t landschap hier ook is. 

 

Vandaag alle waterputten vastgelegd....

1 opmerking:

  1. hoe is de kwaliteit van het water eigenlijk met al; die waterputten? En spelen jullie al het spelletje wie de meeste waterputten heeft geteld?

    BeantwoordenVerwijderen