vrijdag 26 mei 2017

Wij komen er wel...

Vaslui - Barlad
Afstand: 56,2 km

Wat slapen we lekker tijdens onze vakantie! Door de fysieke inspanning maar ook omdat we na ruim 3 weken wel echt helemaal los zijn gekomen van alles in Nederland. Mijn gedachtes op de fiets kunnen van een lustrum op de basisschool afdwalen naar mijn studententijd en dan weer naar koolzaadhoning (waarom verkopen ze die hier niet? Ik zie koolzaad en bijenkasten genoeg!). Wat een luxe om zo lang op vakantie te zijn!  

De dag begint met ontbijt en dat valt ons allersinds mee! We regelen dit keer geen lunchpakket maar ik ga boodschappen doen bij Carrefour (die echt niet te vergelijken is met die in Spanje) en ayso probeert ondertussen de aanhangwagen te repareren. We missen opeens een schroef waardoor die kar minder stabiel is. 

 

Hij wordt geholpen door medewerkers van het hotel, die kopen zelfs schroeven voor ons en zo kunnen we iets later dan normaal wel veilig weer vertrekken!

De weg begint met enorm stijle klimmetjes die we fietsend niet allemaal trekken en zo zijn we na 20 km al goed uitgeput. De resterende kilometers leggen we dalend op een grindweg af. Ik ben geen fan van de grindweg maar soms heb je geen keus. Hét lied van vandaag was wel "wij komen er wel, wij komen er wel" van Bert en Ernie. Zo kun je ruim 10 km minder afleggen dan de dag ervoor maar nét zo moe zijn bij aankomst. 

We beginnen steeds meer de zwarte zee te ruiken, als we daar zijn begint er weer een ander hoofdstuk voor ons!

Vanavond werd ons eten overigens betaald door een Roemeen die drie tafels verderop zat, wij weten niet helemaal waarom maar hij maakte er een heel hartelijk gebaar bij, dus de Roemenen hebben wederom punten gescoord ;)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten