woensdag 17 mei 2017

Hobbel de Bobbel

Horodenka - Tsjernivtsi
Afstand: 75,3 km

Deze ietwat kinderachtige titel is uiteraard terug te leiden tot het drie jarige grietje die in het karretje al ruim 700 km met ons mee reist en dat niet alleen, gewoon onderdeel uitmaakt van Team de Vries uiteraard ("stóp!! Papa's trui is van de fiets afgevallen!!")

De dag begint zonder ontbijt, zat niet bij de overnachting van 11€ (raar?) en we hebben dus ongeveer 6 km omgefietst (eerst dorp uit en toen weer in) om bij onze vertrouwde Okko wat calorieën in te slaan. Met een volle maag kun je toch beter beslissingen nemen en zo besluiten we om niet de onverharde T2615 te nemen maar gewoon de P20 naar Sniatyn, een stad met een naam die Ayso associeert met een onplezierige vieze aandoening.  Dan vanaf Sniatyn de H10 (bent u er nog?) en aangezien wij niet dol zijn op de H wegen kiezen we na 6 km toch weer de onverharde T2601 langs de rivier de Prut. 

En zó komen we uiteindelijk bij de titel van deze update, de ruim 20 km over deze grind weg zorgde voor heel wat geschud achter in de kar. Dit ondanks het feit dat haar kar afgeveerd is.  De route was overigens meer dan de moeite waard! 

Aparte lunch plek: 
(Voor nog geen 3€)
 
 

Tijdens de picknick:

 

Na ruim 70 km bereiken we een stad waar we totaal geen verwachtingen van hadden. Het was meer een plek om te overnachten dan dat we die perse wilden bekijken. Dat we ín de stad nog even bijna 100 m moesten klimmen (ik trok dat echt niet meer) was een onaangename verrassing netals dat ons hotel meer buiten t centrum ligt dan in het centrum. 

Maar dan iets over de stad, eerst een Oostenrijkse stad (universiteit door Frans Jozef opgericht), dan een Roemeense stad, dan Russisch, dan even weer Duits/Roemeens en daarna weer Russisch en nu dus Oekraïens. 
Het valt ons op dat deze universiteitsstad een internationale alure heeft, alle gebouwen zijn prachtig en in een goede staat, de winkels zien er duur uit, er rijden naast de lada's ook hele mooie auto's hier rond, het restaurant van vanavond was weer fenomenaal en zo blijven we ons tot het laatst toe verbazen over Oekraïne. Dat er op dit moment nog steeds onlusten en dreigingen vanuit Rusland zijn aan de andere kant van dit land is onvoorstelbaar! 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten