donderdag 18 mei 2017

Over de grens

Tsjernivtsi - Siret (Roemenië)
Afstand: 79,5 km

Na het heerlijke avondwandelingetje van gisteravond hebben we heel wat mooie plekjes van de stad gezien, we lezen echter 's avonds op Wikipedia dat de stad metname bekend is om zijn Universiteit die eerst diende als woning van de GriekseOrthodoxe metropolieten. Deze is onlangs toegevoegd aan de wereld erfgoed lijst dus nemen we vanochtend een taxi om dit bouwwerk te bewonderen. 

 

Check ;)

Dan wil de conciërge graag ons hele verhaal horen, mijn Facebookpagina zien, deze weblog bekijken en hij wil graag een heuse fotoshoot met ons en onze fiets voor het hotel. Er komen verschillende lenzen aan te pas en wij vinden het metname erg geestig.  We vragen nog even hoe de weg naar de door ons gekozen grens overgang is (goed) en of die grens daar wel open is (ja hoor) en dan rijden we deze stad weer uit. 

De route naar de grens is prachtig. We zien dat t landschap verandert. Opvallend is dat de huizen veel mooier en groter zijn dan we tot dan toe gezien hadden. De sfeer is goed, we hebben lol en we genieten van onze picknick. 

 
 

Maar dan komen we bij de grens, 10 km voor onze eindbestemming:

 

Dicht, hek is dicht, niemand te bekennen. Er komt een lokale timmerman ons vertellen dat ie echt hartstikke dicht is. We moeten naar Siret, ongeveer 30 km verderop. We verwerken even deze teleurstelling en gaan dan aan onze d-tour beginnen. Waar de weg naar de grens tot nu toe vlak en geasfalteerd was is hij nu van grind en met heel veel stijgingsmeters. En dat schiet niet op, we hebben een gemiddelde van niks en laat ik dit verhaal verder maar kort houden, we komen om 19uur bij de grens aan. Ook al leek er geen einde aan te komen, hij kwam uiteindelijk wel. Uitgeput (misschien wel meer dan uitgeput) komen we aan bij het enige hotel van dit dorpje dat net over de grens in Roemenië ligt. 

We beginnen weer aan een nieuw hoofdstuk, land nummer 6. 

 
Ayso bovenop de heuvel, wachtend op mij die het fietsen even niet meer trekt...

1 opmerking:

  1. Boeiende verhalen en mooie foto's! Een hele belevenis lijkt me.

    Groetjes Lilian

    BeantwoordenVerwijderen