dinsdag 16 mei 2017

Rustdag

Luka - Horodenka
Afstand: 27,6 km

Elke dag na aankomst keert dezelfde vraag terug, hoe gaan we morgen fietsen? Dan pakken we de kaart erbij, de weersvoorspelling, Google Maps, Garmin en de beschikbare hotels op booking.com/tripadvisor. Een antwoord op deze vraag kan soms best lang duren maar over het algemeen zijn we best tevreden met onze keuzes. Het chalet van afgelopen nacht was echt een hoogtepunt van deze vakantie. De mensen waren zo aardig en enthousiast! Zonder elkaar te verstaan kwamen we toch een heel eind. Ze gaan ons volgen op deze blog. 

 

Mede door het weer hebben we besloten om vandaag rustig aan te doen. We fietsen naar Horodenka en dat is maar 27 km, dan gaan we uitrusten. Ik zie het aan de ene kant niet zo zitten om een rustdag te houden in een nietszeggend dorp waar niks te doen is en aan de andere kant, elke dag meer dan 50 km is nu ook iets te veel voor mij. Het voelt dus raar om niet verder te fietsen als je in principe wel nog verder zou kunnen. Het is dus eigenlijk preventief rusten! 

Horodenka valt in de categorie "een typisch oekrainsche bedoening". Alle voortuinen zijn moestuinen (dit vind ik in een arm land een heel mooi gegeven!)
 

Het heeft een kerk met een goeden koepel (geen goede foto van), de honden lopen los, de lada is nog auto nummer 1 hier:

 

Eten doe je lekker voor niet meer dan 25 euro in een keurig restaurant. Oh ja en ze zijn hier creatief met regenpijpen:

 

Het antwoord op de vraag hoe we morgen gaan fietsen is reeds bekend:
Eindbestemming wordt Tsjernivtsi (laatste overnachting in Oekraïne). 
Hotel: daar zijn we nog niet over uit, wordt vervolgd. 

1 opmerking:

  1. We kijken elke dag uit naar jullie verslag. Wat leuk om zo ( tekst en foto's) op de hoogte te blijven van jullie reis. Ik wou dat onze moestuin er zo bij lag! Maar wij hebben olijven; veel dit jaar!
    We zijn benieuwd naar jullie ervaringen in Roemenië.
    Goede reis verder!
    P&M

    BeantwoordenVerwijderen