dinsdag 9 mei 2017

Oekraïne!

9 mei 2017
Przemysl - Sudova Vyshnya
Afstand: 47 km
Temperatuur: min 3 max 8 graden

Zonder spanning maar wel uitkijkend naar een nieuw hoofdstuk van onze reis maken we ons na het ontbijt weer klaar voor vertrek. Het is overigens 3 graden als we vertrekken en dat is echt best wel koud. We fietsen in bijna één rechte lijn naar de grens en het ziet er armoedig uit bij de grens. We rijden met onze fiets samen met de voetgangers naar t kantoor. Polen uit gaat snel. In niemandsland maak ik stiekem een foto. 

 

Bij de Oekraïense douane werd ons gevraagd waar we naar toe gingen, Lviv. Hoe lang we bleven, ongeveer een week. Wat is onze doel van onze reis, vakantie. Of we ook naar Eurovision gingen? Nee. In elk paspoort een stempel, onze laatste zloty gewisseld voor grivna en weer op de fiets. Men spreekt geen Engels, we zien nu een cafeetje dus we pikken die maar gewoon mee, de koffie is vies maar we zijn wel iets opgewarmd. 
 

De resterende 30 km stoempen we lekker door om warm te blijven. De weg is niet al te druk en het gaat eigenlijk best lekker. De mensen die op hun eigen akkertje aan t werk zijn zwaaien naar ons, net als de tegenliggers op een fiets, dus bij deze zijn de Oekraïeners minder stug dan de Polen. Verder hebben de kerken gouden koepels en zien we mooie huizen afgewisseld met armoedige huizen. De vrouwen hebben hoofddoekjes met zo'n ouderwetse strik onder de kin en op één van de akkertjes loopt een man met een ploeg achter een paard aan; we zijn niet meer in de EU, we zijn in het land waar over 5 dagen de finale is van het Eurovisie Songfestival. Getriggerd door de douane kijken we toch even wat kaartjes kosten, niet veel maar met een drie jarige s avonds om 21.00 naar de finale gaan is toch geen goed idee besluiten wij. 

Ons hotel ligt aan de weg naar Lviv, het is sober maar mooi schoon. Voor 16€ slapen we hier vannacht. Het heeft zelfs een zwembad en een sauna, dus we kunnen ons opwarmen! Morgen verder richting Lviv!

 

1 opmerking:

  1. met Klaaske had je vast succes gehad tijdens de finale; veel van de bijdrages blijken immers uit door middelmatigheid ;-)

    BeantwoordenVerwijderen