maandag 22 mei 2017

Toscane, Schotland of toch gewoon Roemenië?

Pascani - Lungani
Afstand: 57,3 km

 

Als je bovenstaande plaatje ziet dan zou je je kunnen afvragen "Waarom deze onlogische route?"  
Over de 28 waren na 40 km al bij onze bestemming aangekomen maar die drukke weg is niet waar we het voor doen en we lezen in de Lonely Planet dat er een mooi wijngebied in het noorden is. 

Na een dag wind mee (richting zuiden) hebben we logischerwijs nu wind tegen richting het noorden en er zijn weer heuvels dus we schieten niet op. Ons gemiddelde zit op 10 km/uur en zelfs als we de heuvel af willen rollen lijkt de wind ons tegen te willen houden. We fantaseren over een kite aan onze fiets waarmee we ook de heuvels weer op zouden kunnen surfen, of een paard die ons even met die ene pk de heuvel op helpt. Uiteindelijk is het louter onze eigen spierkracht maar moe worden we wel! We besluiten om Cotnari, het episch centrum van het wijngebied over te slaan. We zien genoeg mooie druivenranken en de omgeving is dus al meer dan mooi genoeg. Even wanen we ons in Italië:

 

Om vervolgens na een paar kilometer in een uitgestrekt landschap terecht te komen, "dit lijkt wel Schotland!"

 

De ruim 17 km die we hebben omgefietst waren meer dan de moeite waard! Het was geweldig mooi en we hebben er zó van genoten!!

De hele weg was bijna geasfalteerd en man man man wat een luxe is dat! Over een zandweggetje (ongeveer 3 km) rijden we het een dorp in, op zoek naar ons pension; nergens een bord met Pensiunea Victoria, dat is gek, na even zoeken vinden we het gelukkkig wel, het bestaat en ze verwachten ons! Ze doen voor ons de was en ze willen toch eten voor ons maken terwijl ze dat normaal nooit doen, bij dat (heerlijke) eten serveren ze een koud biertje en dat is nog niet alles.... er is een bad!
(Romanians: twelve points!)

Drie gelukkige mensen gaan straks helemaal voldaan slapen en zullen morgen weer berichten vanuit Iasi!

 
(En dan heb ik ze nog niet eens allemaal op de foto gekregen!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten