woensdag 3 mei 2017

Nu al zere billen....

Lazy - Ryglice 
Afstand 71,6 km

Wat is er frustrerender dan een blog update schrijven en t dan kwijt zijn? Dit overkwam (gelukkig) niet mij maar wel Ayso en jullie houden absoluut ook nog updates van hem tegoed!

Ondanks dat we al om 20.30 "vertrokken" zijn begint de woensdag pas om 7.40. We zijn niet tussendoor wakker geworden om vervolgens naar t plafond te staren, nee we waren echt moe. Het ontbijt is heerlijk en uitgebreid maar ons experiment van een dag van te voren vragen of ze misschien lunchpakketjes kunnen maken is mislukt. Het kan nog wel maar dat zou dan 40 min duren en we zijn eigenlijk klaar voor vertrek dus gevalletje "laat maar". Dit lijkt mij meer een kwestie van een communicatie-fout dan van onwelwillendheid. 

We vertrekken verder richting t oosten en zodra mijn achterste t zadel aanraakt voel ik de beurse plekken van de eerste dag al. Na een tijdje voel je t nog wel maar heeft t eigenlijk niet veel zin meer om daarover te zeuren ;) 
De route gaat over de heuvels en dat is ook best pittig, doe je natuurlijk ook niks aan maar omdat wij door kleine dorpjes fietsen en omdat t weer een feestdag is komen we nergens een cafeetje of restaurantje tegen. Plotseling verschijnen in de tot nu toe verlaten straten mensen. Uit de luidsprekers bij een kerk komt aparte muziek en tegenover de kerk staan kraampjes met speelgoed en snoep. We slaan wat druivensuiker-snoepjes in om toch de volgende kilometers weer aan te kunnen. Ja ja, hadden we nu toch maar op de lunchpakketjes gewacht...

 
(Het weer is inderdaad bewolkt en ietwat koud)

We fietsen nog ongeveer 10 km door en komen dan in wederom een verlaten dorp maar met een restaurant. Het lijkt eigenlijk meer op een snackbar maar we bestellen een pizza tonijn en een Griekse salade en dat smaakt goed, waarschijnlijk omdat we er zo lang op hebben moeten wachten cq gefietst voor hebben. 

Opgeladen met brandstof gaan we weer verder, we moeten nog wel ruim 30 km fietsen en helaas helpt die brandstof niet tegen de zadelpijn...
Na een potje "ik zie ik zie wat jij niet ziet" valt Klaaske in slaap en fietsen wij gewoon stug door. 

 

De laatste kilometers gaan t langzaamst, ook omdat we nog een hele steile helling op moeten. Uitgeput komen we bij ons Pension aan:

Wczasy od Maluszka do Staruska

Een nogal ingewikkelde naam voor een vrij simpel pension maar de gastvrouw en haar zonen zijn alleraardigst. 
Klaaske is helemaal weg van de hond:Voor 5 euro maakt de gastvrouw voor ons een heerlijk  Pools gerecht. Meer hebben wij niet nodig! 

 

Om de billen ietwat te ontzien gaan we morgen een klein stukje fietsen, het hotel (met bad!) is al geboekt. Lang leve TripAdvisor, booking.com en Trivago. 

 
Hoogtemeters vanaf onze lunch, totale meters gestegen: 718! Maximale snelheid 57.8, gemiddelde snelheid ... beduidend lager :)

1 opmerking:

  1. We zijn blij met de dagelijkse verslagen en foto's; erg leuk. We zijn benieuwd hoe het lijden zich verhoudt tot het genieten. Veelbsucces vandaag en vanavond heerlijk in bad!!

    BeantwoordenVerwijderen